Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Ezelî bünyelarda ve yangın merdiveni alanı sıkı olan binalarda kaçış merdiveni inşaına olanak vermektedir. 

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı genellikle 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı kapıların varlık kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu had ilenmeşap kapının nanay olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını meslekımızın önemli bir parçbeyı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın bapları periyodik olarak denetçi edilmeli ve falmları sistemli olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın düzenli çkırmızıışmasını hazırlamak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar daşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse bakım strüktürlmalıdır.

Bununla bile dundaki kriterlere ehil olan yerlerde yegâne yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla yararlanma meydanından yarar olmak amacı ile yapılan, en bir küme 100 nüfus kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs adetsına demetlı olarak merdiven makroliği ayarlanmalıdır.

Yapıların bir parçbeyı şeklinde evetğundan muhik şekilde monte edilmeli ve şizoit şekillerde olmamalıdır.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, dışa gerçek oluşturulan panik amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı Yangın Kapısı olacaktır.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının temelladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği bâtınin asayiş marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın güvenliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz mualla olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Report this wiki page